"Nieuwe Haagse School"

Espen Hagen 1964

horizontal rule

 

Espen Greger Hagen werd geboren in Trondheim, Noorwegen. Een groot deel van zijn jeugd brengt hij door in Tanzania. Studie tekenen en weven aan de Elen Ofstad Videre Skole, Trondheim 1980, gevolgd door een studie schilderen en beeldhouwen aan de Emily Carr College van Vancouver. Verschillende studiereizen door Noord Amerika en Mexico.

1987-1990 Studie schilderen en beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Vanaf 1985 tot heden heeft Espen vele exposities gehouden in het buitenland. Zoals o.a. in Vancouver (Gallery Ikoshima), Oslo (Gallery Barbeint), Kroatie (Gallery Gradska), Massachusetts, USA (Rice-Pollak Gallery) en in Keulen (het Kunsthaus). Een van de laatste exposities vond in plaats in zijn geboortestad Trondheim, Noorwegen (Kunstvereniging).

In 1994 werkte Espen nauw samen met wijlen Herman Brood. Espen exposeerde twee keer in Café Dante, waarvan een keer samen met Brood. In 1997 exposeerde deze kunstenaars ook weer samen. Bij de grote schare Brood-liefhebbers is Espen Hagen bijzonder geliefd en wordt zijn naam met respect uitgesproken. Het talent van Espen Hagen gaat verder dan schilderen in de “Brood-stijl”. Het werkterrein van Espen omvat naast indianen eveneens stillevens, landschappen, stadsgezichten en vrouwelijke naakten. In tegenstelling tot de schilderijen van Herman Brood komen bij Espen Hagen de menselijke kwetsbaarheid en het gevoelsleven meer tot uitdrukking. Ook heeft de technisch bijzonder vaardige kunstenaar meer oog voor detail waardoor de ziel van de gekozen onderwerpen op onnavolgbare wijze op doek wordt vereeuwigd. En daarvoor gaat Espen Hagen geen uitdaging uit de weg. Gewapend met kwasten, spuitbussen en sjablonen heeft de sympathieke kunstenaar zich een unieke stijl aangemeten die hij toepast op linnen, papier en board. Ook bodypainten behoort tot het repertoire van Espen Hagen.

 

Naar de collectie van 

 

 Email:info@nieuwehaagseschoolkunst.nl

website stats