"Nieuwe Haagse School"

 Roger Chailloux 1931 - 1977

horizontal rule

Roger (Henri Roger Maurice) Chailloux werd op 7 februari 1931 in Den Haag geboren en overleed op 20 november 1977 te Amsterdam. Hij volgde de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam van 1953 tot 1959. Was een leerling van Otto B. de Kat, Walter Clénin en Gé Röling. Hij was in Nederland werkzaam in Den Haag, Haarlem en Amsterdam 1960 - 1977 en van 1938 tot 1947 en 1950-1953 verbleef hij in Parijs, Clermont-Ferrand en Antibes in Frankrijk.

Werkte als abstract schilder en illustrator van onder meer Balzac ( Le chef dóeuvre inconnu) en ontwierp hij decors en kostuums. Hij exposeerde ondermeer in 1959 in Parijs het Musee d'Árt Modern en het Stedelijk Museum (groepstentoonstelling de Grafische) in Amsterdam, Museum Het Prinsenhof te Delft en de Rotterdamse Kunstkring samen met Friso ten Holt en Jef Diederen.

Chailloux wordt samen met Gerard Verdijk ea gerekend tot de kunstenaars van de zg Informelen.

Lid van de vereniging de Grafische en Arti en Amicitiea in Amsterdam en Pulchri Studio in Den Haag en de kunstenaars groepen Atol  en SCORPIO of Schorpioen (zie Jan Sierhuis). Zijn werk bevind zich onder meer in het Gemeentemuseum in Den Haag , de Rijkscollectie en particulieren collecties. Staat vermeld in de Scheen en de Scharten.

Naar de collectie van 

 

 Email:info@nieuwehaagseschoolkunst.nl

website stats