"Nieuwe Haagse School"

  Ton Pape 1916 - 2003

horizontal rule

 

Ton Pape (Antonius Josephus ) werd geboren op 20 juli 1916 in Rijswijk  en overleed op 24 augustus 2003 Hij volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag en Atelier Hugo Landheer. Zijn oeuvre is zeer divers en niet onder een noemer te brengen. Ton Pape schildert voornamelijk abstracte voorstellingen, maar ook portretten, figuratieve schilderijen en hij tekent en aquarelleert, maar hij heeft tevens boeken geÔllustreerd, stoffen ontworpen en daarnaast ook nog gecomponeerd.

Zijn eerste expositie had hij in 1954 in het Cultuur Centrum in Den Haag, daarna volgde vele nationale en internationale exposities (ItaliŽ, BelgiŽ). Zijn laatste tentoonstellingen waren in 2000 een overzichtstentoonstelling in Pulchri Studio en in 2002 op de ledententoonstelling van Pulchri Studio en een solo tentoonstelling in Museum Rijswijk.

Werk onder meer in het bezit van: Museum Rijswijk ABN-Amro, Philips en in de Rijkscollectie. Ton Pape werd in ItaliŽ onderscheiden met Diploma Di Merito te Milaan in 1963.

Lid van Pulchri Studio en de Haagse Kunstkring. Staat vermeld in de Jacobs en de Scheen.

Naar de collectie van 

 

 Email:info@nieuwehaagseschoolkunst.nl

website stats