"Nieuwe Haagse School"

Marcus van Soest 1965 -

horizontal rule

Naar de collectie van de Marcus van Soest  


Marcus van Soest beweegt zich met zijn werk tussen de figuratie en abstractie. Zijn forse uitermate kleurige werken zijn absurdistisch, grillig en humoristisch van aard en getuigen van een fantasierijke geest.
Marcus maakt overwegend figuratieve, kleurige , humoristische , bizarre en vervreemdende acryl schilderijen waarbij de gekte centraal staat : "l 'Art de la Folie " Werk van zijn hand is zeer herkenbaar en zeker authentiek te noemen: Vorm en kleurgebruik zijn zeer herkenbaar en zijn beeldtaal optimaal en multi-dimensionaal van aard.

Marcus is geboren in 1965 te Den Haag, heeft een jaar de opleiding aan de K.A.B.K te Den Haag (grafische vormgeving)gevolgd, is hard gillend weggelopen en heeft zichzelf verder bekwaamd in de " Vrije Schilderkunst " ( autodidact ).
Hij exposeerde regelmatig in de Pulchri Studio in Den Haag en won daar in 1998 de Van Ommeren -de Voogt prijs. In 2002 mocht Marcus het affische voor het Crossingborder festival ontwerpen en maakte hij een banier voor de jaarlijkse beeldententoonstelling Sculptuur in Den Haag . Marcus werkt regelmatig in zijn atelier in Frankrijk en exposeert daar bij Galerie" Le Rire Blue " in Figeac. Zijn laatste expositie aldaar  " Figurations Libres" met o.a Robert Combas, Francois Boisrond, Buddy Di Rosa, Erro, Roberto Solivieres e.a vond plaats in de zomer van 2003. Momenteel is Marcus bezig een centrum voor culturele uitwisseling te stichten in Cajarc / France :" Maison des Hirondelles"


Meer informatie over deze markante schilder vind u op Facebook en op zijn website

 

     

 

 Email:info@nieuwehaagseschoolkunst.nl

website stats