"Nieuwe Haagse School"

 Guillaume Lo-a-Njoe 1937

horizontal rule

Guillaume Theodoor Lo-a-Njoe werd op 25 juni 1937 geboren te Amsterdam . Woont en werkt in Amsterdam. Vormde grotendeels zich zelf, maar genoot wel kunstonderwijs op de Kunstnijverheidsschool, een van de voorlopers van de Gerrit Rietveld Academie. Schildert en tekent, van landschappelijk naar ruimte-uitbeelding. 

Verkreeg in 1958 de Koninklijke Subsidie ( wandschilderingen voor Stedelijk Museum en de Stadskwekerij) en had hij zijn eerste tentoonstelling in café Eijlders aan het Leidseplein te Amsterdam. In de jaren zestig en zeventig heeft hij een aantal studiereizen gemaakt naar onder andere India, Marokko, Mexico en het Caribische gebied.

Lid van de B.B.K en van Liga Nieuwe Beelden.
Lid van de " GROEP SCORPIO" (Deze groep bestond verder uit Frans de Boo, Roger Chailloux, John Grosman, Ad Molendijk, Karl Pelgrom, Jan Sierhuis, Pierre van Soest, Aat Verhoog en Leo de Vries)
 

Hij is vertegenwoordigd in onder meer het Stedelijk Museum Amsterdam, Cobra Museum Amstelveen, Gemeentemuseum Den Haag, Surinaams Museum Paramaribo, Het museum van Curaçao , en Instituut Collectie Nederland. Literatuur: Scheen en Jacobs

Naar de collectie van 

Een bekend werk van de kunstenaar is het monument voor de vliegtuigramp van de SLM (Zanderij, Suriname, 1989) dat te zien is op het ' s Gravesandeplein in Amsterdam.

 Email:info@nieuwehaagseschoolkunst.nl

website stats